De prachtige biologische- dynamische Groente en Fruitboerderij ‘de Meander” in Brummen met 14 hectare akkerland en wat kleinvee en een eigen winkeltje.

Werklocatie

'In Groene Handen' heeft als werklocatie een prachtige Biologisch-Dynamische Groente-en Fruitboerderij genaamd 'De Meander', sinds ruim 25 jaar een gevestigde naam, in Brummen en omstreken. Brummen ligt even ten noorden van Dieren en beschikt ook over een NS-station en goed openbaar vervoer.

Sinds begin 2013 is er – naast Zorgbedrijf ‘In Groene Handen’ en het BD Bloementeelt bedrijf ‘Klein Duimpje’ een derde bedrijf geënt op het bestaande boerenbedrijf: een Groente Pakketten bedrijf die op bestelling groenten en fruit van het bedrijf verwerkt in pakketten voor klanten. IGH medewerkers kunnen, naast het werken op de boerderij, eventueel ook begeleid werk verrichten voor de andere twee genoemde bedrijven. Er is dus een verbreed aanbod aan werkzaamheden. Daarnaast wordt er regelmatig gratis groente en fruit aangeboden aan medewerkers en/of is er gelegenheid tot het abonneren op een Groente pakket.

Locatie 'De Meander'

De naam 'Meander' is een verwijzing naar het eeuwenoude "meanderen" (kronkelig verloop van een rivierdelta) van de IJssel ter plekke, hetgeen ervoor heeft gezorgd dat er een grote verscheidenheid is aan grondsoorten (van zavelige zandgrond tot zware kleigrond).

Er worden o.a. de volgende gewassen geteeld op de vijf hectare grond die het bedrijf groot is: aardappelen, verschillende sla soorten, verschillende soorten bonen e.a. peulvruchtgewassen, andijvie, knolvenkel, rode bieten, plantuien, courgettes, komkommers, pompoenen,verschillende soorten tomaten, suikermaïs, prei, spinazie en snijbiet. Tevens is er kleinfruit (bessen, frambozen, aardbeien), hoogstamfruit (appels, peren, pruimen, kersen) en worden er (keuken)kruiden geteeld in een aparte kruidentuin. Sinds enige tijd worden er (exclusieve) bloemen geteeld. Er worden daarnaast legkippen en bijen gehouden.

Sinds 2016 wordt er op de boerderij deels gewerkt volgens het “Dammkultur- principe”, waarbij gewassen op zogenaamde ruggen worden geteeld. Deze manier van werken geeft een prachtige bodemgesteldheid en daarmee gezonde en vitale biologische producten.

De Meander

Zutphensestraat 296

6971 JR Brummen