De prachtige biologische- dynamische Groente en Fruitboerderij ‘de Meander” in Brummen met 14 hectare akkerland en wat kleinvee en een eigen winkeltje.

De Biologisch-dynamische landbouwmethode

De Meander is een groente- en fruit boerderij in Brummen welke werkt volgens de Biologisch-dynamische methode. Dit is een duurzame productiemethode, die gekenmerkt wordt door de harmonie tussen mens en natuur.
Er worden met name groenten en fruit geteeld. Ook producten van andere BD bedrijven worden uitgewisseld om een zo breed mogelijk assortiment te kunnen realiseren en aan te bieden aan klanten. De boerderij is gestart in 1985 en draagt het EKO-keur-merk.

Binnen de BD methode is het de taak van de boer(-in) de levensprocessen te respecteren en te verzorgen. Deze levensprocessen spelen zich af in- en tussen de bodem (lagen), dieren en planten, de atmosfeer en de kosmos- dit alles in een subtiel ecologisch evenwicht. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van o.a. gecomposteerde stalmest en plantenresten- waar nodig ondersteund door groeikracht gevende (kruiden) preparaten. Ook wordt gewerkt met een goed vruchtwisselingsschema (wisselteelt) en een zaaikalender (die o.a. is gebaseerd op de stand van de maan in de dierenriem).

Het kan voor cliënten die binnen ‘In Groene Handen’ werkzaam zijn, interessant zijn om meer te weten te komen over de Biologisch Dynamische werkmethode.  De boer op het bedrijf zal hier graag over vertellen. Het is echter geheel vrijblijvend en men kan ook zonder kennis van de BD methode komen (samen-) werken!

De Meander
Zutphensestraat 296

6971 JR Brummen